Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy,

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Moskova’daki terör saldırısını Ukrayna’ya bağlama girişiminde bulunduğunu ifade etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Moskova’daki terör saldırısını Ukrayna’ya bağlama çabalarını kınadı. Zelenskiy, sosyal medya üzerinden yayınladığı bir video mesajında Ukrayna vatandaşlarına seslendi.

Zelenskiy, Putin’in, dün Moskova’da gerçekleşen “Crocus City Hall” konser salonundaki terör saldırısıyla ilgili olarak Ukrayna’yı suçladığını belirtti. Rus liderin, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin Ukrayna’ya kaçmaya çalıştığı yönündeki iddialarını eleştiren Zelenskiy, Rus yetkililerin benzer taktikleri daha önce de kullandıklarını ifade etti.

Zelenskiy, Rus ordusunu Ukrayna’ya karşı “terör eylemleri” düzenlemekle suçladı ve Rus halkını Ukrayna’da savaşan Rus askerlerinin durumu hakkında Putin’e hesap sormamakla eleştirdi. Zelenskiy, teröristlerin her zaman yenilmesi gerektiğini vurgulayarak, gerçekten hayatı savunan herkese teşekkür etti.

Ukrayna Devlet Başkanı, Putin’in Rus vatandaşlarına hizmet etmek yerine Ukrayna’yı suçlama yolunu seçtiğini ve bu durumun devam etmesi halinde teröristlerin kazanacağını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir